info@ifsnederland.com

Samenwerking

Samenwerking

Posted By IFS

IFS werkt regelmatig samen met betrouwbare partners die expertise hebben op andere gebieden dan IFS of aanvullende expertise hebben die wij kunnen gebruiken voor een specifiek onderzoek.

Een greep uit de partners waar wij regelmatig mee werken:


AI2-3D

ai2-3d

AI2-3D is een bedrijf gespecialiseerd in forensic mapping, analyse en 3D reconstructies van plaatsen delict en verkeersongelukken. Dit bedrijf is gevestigd in Canada en werkt als lid van een een onderzoeksteam nauw samen met de politie, advocaten en andere experts om zo verschillende theorieën en scenarios te testen.

IFS en AI2-3D hebben samengewerkt in de David Camm case, waardoor David Camm in 2013 in de derde terechtzitting werd vrijgelaten na 12 jaar onschuldig vast te hebben gezeten.


Final Analysis Forensics

finalfor

Final Analysis Forensics is een onafhankelijk laboratorium gespecialiseerd in ballistics, bloedspoorpatroon analyse, onderzoek naar doodsoorzaak en plaats delict reconstructie. Final Analysis Forensics gebruikt de kennis van de forensische wetenschap om zaken vanuit een wetenschappelijk perspectief te benaderen.

Een bekende zaak waarin IFS heeft samen gewerkt met Final Analysis Forensics is de Ann Bender case. Ann Bender werd beschuldigd van de moord op haar man, John Bender een Wall Street miljardair. Zelfmoord was echter veel waarschijnlijker.