info@ifsnederland.com

Over IFS

Over IFS

Posted By IFS

IFS is gespecialiseerd in bloedspoorpatroon analyse, aanraak sporen, forensische pathologie en cytochroom P450 analyse. IFS heeft ruime ervaring variërend van onderzoek van de plaats delict, biologisch sporen onderzoek tot toonaangevend onderzoek naar geweldsdelicten door medicijngebruik.

Onze missie is het leveren van kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar forensisch onderzoek, waarvan de resultaten worden geïnterpreteerd in criminalistische rapportages. Sinds de oprichting in 2003 hebben Selma en Richard Eikelenboom en hun team met succes high-profile zaken gedaan in o.a. Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Bangladesh, Liberia, Costa Rica, Armenië en Australië.

Een kleine greep uit onze zaken: Puttense moordzaak, Deventer moordzaak, Schiedammer parkmoord, Tim Masters case, Camm case, Sierre bus crash, de Ann Bender case en de Aurora Theater shooter. De zaken zijn zonder uitzondering complex en variëren van moord met complex DNA sporenonderzoek, verwondingen interpretatie, interpretatie van cytochroom P450 polymorfismen tot de oorzaak van- en de tijd sinds overlijden.

Forensisch DNA onderzoek
Op het gebied van biologische sporen is IFS gespecialiseerd in “Touch-DNA”; minimale hoeveelheden DNA (“low template DNA”) die worden achtergelaten wanneer kracht wordt uitgeoefend. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het veiligstellen van deze sporen van stukken van overtuiging. Interpretatie van de vaak complexe DNA-profielen die zijn gegenereerd uit minimale hoeveelheden DNA is een deskundigheidsgebied op zich. Wij leggen verbanden tussen de verschillende resultaten waardoor meer informatie wordt verkregen. Daardoor doen zich onderzoeksmogelijkheden voor die met een meer conservatieve interpretatie niet worden benut.

IFS beschikt niet meer over een DNA laboratorium.

Lees hier meer over de oprichters van IFS

De medewerkers van IFS zijn zonder uitzondering dierenvrienden. Daarom supporten wij een aantal goede dieren doelen.