info@ifsnederland.com

Hoofdverdachte Venrayse moordzaak opnieuw aangehouden na gedeeltelijke bekentenis

Independent Forensic Services IFS Artikelen Hoofdverdachte Venrayse moordzaak opnieuw aangehouden na gedeeltelijke bekentenis
Hoofdverdachte Venrayse moordzaak opnieuw aangehouden na gedeeltelijke bekentenis

IFS Artikelen

Hoofdverdachte Venrayse moordzaak opnieuw aangehouden na gedeeltelijke bekentenis

Posted By IFS

Tijdens de derde zittingsdag van de herzieningszaak rond de moord op Kathleen Cremers, zouden dinsdag voornamelijk getuigendeskundigen aan het woord komen. Maar nog voordat de inhoudelijke behandeling begon, kwam echtgenoot en hoofdverdachte Erik E. plotseling met een (deels) bekennende verklaring. E., die tot dinsdagochtend op vrije voeten was, werd ter zitting in hechtenis genomen.
Tweede man

Met de gedeeltelijke bekentenis neemt de moordzaak ruim vijf jaar na dato een opmerkelijke wending. Huilend vertelde E. de raadsheren van het gerechtshof in Arnhem dat hij in een vlaag van woede zijn vrouw met een stuk hout heeft geslagen en vervolgens met een schroevendraaier op haar in heeft gestoken. Maar, zo stelt hij, hij heeft haar niet vermoord.

Een man die bij hem aan de deur kwam, ene ‘John’ die op het moment van Erik’s woede-uitbarsting ook in huis was, sprong tussenbeiden toen Erik met zijn vrouw in gevecht was. Het zou volgens Erik deze man zijn geweest die Kathleen de keel heeft doorgesneden.

Sporenbeeld

In de zaak zijn de afgelopen maanden verschillende onderzoeken verricht door het NFI en het IFS. Het laatste onderzoeksbureau zegt dat de resultaten van hun onderzoek hebben geleid tot deze gedeeltelijke bekentenis. “Het past precies in het forensisch sporenbeeld zoals wij in onze rapportage hebben gesteld”, aldus Richard Eijkelenboom van het IFS. “De verdachte heeft zijn verhaal hier helemaal op aangepast.”

Kathleen Cremers werd in maart 2006 vermoord in haar huis aan de Wasbloem in Venray. De moeder van twee kleine kinderen werd met meer dan 70 messteken om het leven gebracht. Erik was van begin af aan hoofdverdachte in de zaak, maar heeft altijd ontkend. Het gerechtshof in Den Bosch sprak hem eerder tot ieders verbazing vrij, maar na een cassatieprocedure is de zaak nu opnieuw in behandeling bij het hof in Arnhem.

Na zijn bekennende verklaring werd Erik E. dinsdag ter zitting opnieuw aangehouden en vastgezet. Het hof besloot onder andere dat Erik nog een keer een psychologisch onderzoek moet ondergaan.

Chantal van Schuylenburch
Redactie Peter R. de Vries

Dit nieuwsitem is afkomstig van de site www.peterrdevries.nl

Written by IFS

Comments are closed.