0341 - 45 15 20 info@ifsnederland.com

CSI Game

CSI Game

Posted By IFS

Wat is hier gebeurd?

IFS biedt voor seminars, evenementen en cursussen een interactief spel aan dat kan worden gespeeld in een app op de eigen smartphone van de deelnemers. Aan de deelnemers wordt gevraagd in de huid van een forensisch deskundige te kruipen. De zaak die moet worden opgelost, is door IFS daadwerkelijk onderzocht. Verschillende onderzoeken kunnen worden uitgevoerd die binnen de deskundigheidsgebieden van IFS vallen, zoals biologische sporen, DNA- en forensisch medisch onderzoek, bloedspoorpatroonanalyse, plaats delict reconstructie en Cytochroom P450-onderzoek. 

Het voorbeeld dat wordt gebruikt heeft als thema: ‘Is het moord of zelfmoord?’ en beschrijft een zaak waarbij het OM de vrouw van het slachtoffer verdenkt, terwijl de verdediging stelt dat het zelfmoord betreft.

Het spel in de app kan desgewenst voorafgaand aan het evenement gedeeltelijk worden gespeeld en worden voortgezet tijdens de dag(en) dat het evenement plaatsvindt. Deskundigen van IFS kunnen ter plaatse de zaak toelichten en deelnemers assisteren die vragen hebben over deze zaak of over forensisch onderzoek in het algemeen. Realtime worden de antwoorden en scores van de deelnemers bijgehouden zodat er ook een competitie-element ontstaat. Leuk en leerzaam!