info@ifsnederland.com

Buitenlandse Zaken vraagt Zwitserland om bloedmonster chauffeur busramp

Independent Forensic Services IFS Artikelen Buitenlandse Zaken vraagt Zwitserland om bloedmonster chauffeur busramp

IFS Artikelen

Buitenlandse Zaken vraagt Zwitserland om bloedmonster chauffeur busramp

Posted By IFS

In 2014 heeft IFS onderzoek gedaan naar de toedracht van een ongeluk waarbij 22 kinderen zijn omgekomen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Zwitserland verzocht om een bloedmonster van de chauffeur van de busramp in Sierre. Bij de ramp in maart 2012 kwamen er 28 mensen om het leven, onder wie 22 kinderen. Uit het bloedmonster moet blijken of de chauffeur een genetische afwijking had.

De chauffeur slikte een antidepressivum en wordt ervan verdacht dat hij het ongeval opzettelijk heeft veroorzaakt, om een einde aan zijn leven te maken. Het betreffende antidepressivum zou in in combinatie met bepaalde genetische afwijkingen suïcidale neigingen aanwakkeren. De nabestaanden willen weten in hoeverre hier sprake van is geweest.

De bus verongelukte in maart 2012 in een tunnel tussen Sierre en Sion. Aan boord zaten kinderen van rond de twaalf jaar uit. Ze zaten op school in het Belgische plaatsje Lommer; onder de slachtoffers waren zes Nederlandse kinderen. De bus keerde terug van een wintersportvakantie. Voor het ongeval werden er geen mankementen aan de bus gesignaleerd. De chauffeur overschreed de snelheidslimiet niet. Ook was er geen sprake van inname van alcohol of drugs.

Het kabinet zegt niet te twijfelen aan de kwaliteit van het Zwitsers onderzoek, maar wil gehoor geven aan de wens van de nabestaanden tot nader onderzoek naar de oorzaak.

 – Bron: ANP

Written by IFS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.